18 Ocak 2012 Çarşamba

Kendini bir halt sanan hastalıklı kişilik. Volume 1


         Kendini haklı yere beğenen insanlara sözüm yok. Ego bu yaptıysan, başardıysan bir şey senden de peygamber mütevaziliği beklemiyoruz ki içim bunalır " yok efendim benim değil sizin güzelliğiniz, benim değil sizin başarınız" nevinden konuşan insanlardan. Yahuu ortada işte güzel de sensin başaran da yeme bizi sen de içten içe söylüyorsun bunu, oynama bize yani. Neyse daha sonra mütevazilik komasına girme sınırında olanlara da giydiririm ama şimdi konu onlar değil.
En kıl olduğum insan cinsidir taktir edilesi bir başarısı bir yeteneği bir huyu olmamasına rağmen uzm. herbolog* (* her b.ku bilen) tafralarında dolananlar. Bu tiplerin boyu kısa ya da uzun olsun, kaşlar havada yukardan aşağı bir bakış şekli vardır, bir de göz devirirken zafer kazanmışlıkla acımak arası bir gülümsemeleri ( ey gözüne! sanki ayna karşısında çalışıyorlar, hepsi aynı model). Aşağı görüyor ya herkesi "sen de aşağılıksın!" diyor hal dili ile.

      Küçük dağları yaratma işini o reddetmiştir yoksa teklif gelmiştir hani. Aman diyeyim kapsama alanı içerisindeyken bir şeyi yanlış anlama lüksünüzü kullanmayın, diliniz sürtçmesin affetmez! doğru söyleyeni sekiz köyden kovarlar dediniz misal,  "açılın ben doktorum" şevki ile atlar, verdiği bilgi ile hayat ne hayatı yahuu dünyayı kurtarıyormuş edalarıyla kırıla kırıla o pis gülümsemesi şapşal bakışı da takınmayı unutmadan " 8 değil şekerim o 9, ben bu deyimi çok severim, 9 çok manalı bir sayı bütün sır 9da gizli yanlış söylersen anlamını yitiriyor, misal ben de aynı dertten mustaribim ...vs.vs. vs." diye bir söze başlar ki "misal ben" hatta sadece "ben " ile başlayan bir cümle kurmaya yeltendiğinde yangın çıkışı işaretini takip etmeniz şiddetle tavsiye edilir.

        Zaten şahsın geçmişi hep "en" olması ile doludur. Anası babası, amcaları dayıları, bilumum tüm sülaleleri ayrı ayrı buna taparlar. En beğenilen, en gözde, en başarılı, en sevilen çocuk, kardeş, yeğen, teyze, öğrenci, akran, çalışan, kız/erkek bu olmuştur! Vay arkadaş! evren secde ediyor kişinin mükemmelitesi karşısında, bak lütfetmiş senin ile de paylaşıyor bu bilgiyi sakın unutma mazallah!

         Bunların en büyük derdi ilgi odağı olmaktır ve bu amaca ulaşmak için sizin karizmanızı, ruhunuzu, gerekli görürse kafanızı kırmaktan çekinmeyecektir. Kendi yüceliğini anlatmak için mutlaka birilerini hakir görmelidirler, aman diyim siz olmayın. Ne yaparsan yap, ne başarırsan başar, Allah vergisi yeteneğin olsun bu tipitoşta bir olmamışçılık bir beğenmemezlik halleri hani eyfeli ellerinle dik "nasıl" diye sor " eh işte, fena değil, kabul edilebilir, makul"den öte bir cevap alamazsınız, o yapmadı çünkü siz yaptınız  siz kimsiniz ki  cürmünüz ne ki beğeni kazanacak bir şey üretmiş olasınız,o tırnaklarını törpülerken  bile yapabilir çünkü senin binbir emek ile ortaya koyduğunu.

Bir de bunlar anlatır "ayy Sinan'ı gördüm bana yiyecek gibi baktı, hiç tipim değil standartımın altında kalıyor şekerim...." sen düşüünürsün hangi Sinan diye gayet doğal sorarsın "hangi sinan"diye  " aaaaa bizim Sinan yahuu Akçıl" işte 5 yaşından beri bana hasta, bizim Ayvalıkta yazlığımız var,onlar pansiyonda kalırdı o zamanlar, hatta bilmem ne şarkısı varya bana yazmıştı bi çıkarttı hit oldu, sayemde ekmek yedi...." diye gider. Siz acaba mitoman mı şizofen mi diye düşünürken o hala anlatıyordur Savcı olan amcasının bacanağını, hakim dayısını, milletvekili dedesinin amcasının oğlunu, mit de gizli ajan kuzenini.... sesin çıkmadıkça anlatılan hikayeler abuklaşır uydurur da uydurur, bir bakmışsın çilek festivaline çilek güzeli seçilmiş bir bakmışsın 5 yaşındayken yelken şampiyonu olmuş " ulen Erzurum'da nerede uçurdun sen o yelkenliyi " dersin dersin de içinden , çünki bunlar ile çatışmak bir çözüm değildir....

Her deneyimimi, her gözlemimi hatırladıkça yaşadığım an kadar sinirlerim gerildi ahan da gözüm seğirmeye başladı, sinir sağlığım için şimdilik bu kadar efenim :))













2 yorum:

  1. merhaba .yazdıklarını okuyunca benımde gozum segırmeye basladı.maziye daldım bir an :)

    YanıtlaSil
  2. bu arada blogun hayırlı olsun.sende benim gibi yeni blogçusun

    YanıtlaSil